CROSS, MUZIEK EN SPEKTAKEL
31-1-2 MEI/JUNI 2024:
Nog 173 dagen tot de
Crisiscross

Winter beats festival

Zaterdag 15 februari
Winter Beats Festival

Het terrein aan de Hoogeveenseweg 6 in Zuidwolde, nét buiten Hoogeveen, langs de A28 is op zaterdag 15 februari het decor van de eerste editie van het Winter Beats Festival. De organisatie ligt in handen van Floris van Laar (28) uit zuidwolde en Joshua de Boer (28) uit Linde, dezelfde gezichten achter het jaarlijkse Crisis Cross Festival in Veeningen. Ook nu worden ze weer bijgestaan door Jan Schoemaker uit Zuidwolde die de feesttent en de catering voor zijn rekening neemt. Daarnaast kunnen de heren weer rekenen op een batterij aan vrijwilligers.

Ten opzichte van de locatie in Veeningen, in het weiland en een aantal kilometer van de bewoonde wereld, is de locatie voor het Winter Beats Festival bijzonder te noemen. ‘Het terrein van de familie Broek, op de grens van Hoogeveen naar Zuidwolde net voorbij Erflanden, is de feestlocatie’, vertellen de heren. ‘We hopen op deze manier ook op meer publiek uit Hoogeveen’.
Het programma liegt er niet om, want zowel nationaal als internationale artiesten zullen zorgen voor de muzikale decibellen. DJ Jantje, Demi Kanon, de Alphenzusjes, Luftwaffel, ReFuzion (Noorwegen), DJ Grandezza en DJ Timmie Tirol zullen het podium bestijgen. De presentatie ligt in handen van de beeldschone MC Boogshe, ook wel bekend van haar samenwerking met DJ Paul Elstak.
De 23-jarige DJ en producer Demi Kanon timmert al een poosje aan de weg en staat met zijn eigen gecomponeerde beats op menig festival in binnen- en buitenland.
Luftwaffel presenteert zich als een gloednieuw party-collective en staat gegarandeerd voor een show met dikke beats en vette meezingers, gecombineerd met veel special FX en gekke stunts.
Een bijzondere verschijning is DJ Timmie Tirol (1.25 meter) en is inmiddels een artiest die vaak geboekt wordt voor menig Oktoberfest, ApresSki feest in Nederland, België en Duitsland. Eén van zijn hits is een variant op misschien wel het bekendste liedje van Ome Willem, ‘Deze vuist op deze vuist’, maar dan in z’n Duits.
De heren zijn er trots op dat het ze ook gelukt is DJ ReFuzion uit Noorwegen te boeken. Benjamin Sahba (ReFuzion) ontdekte hardstyle in 2009 en is sindsdien eraan verslaafd en begon toen met het produceren van zijn eigen stijl van hardstyle beats.
Er valt en ligt weliswaar geen sneeuw, maar de bezoeker waant zich bij binnenkomst al in een winters tafereel waar hij ontvangen wordt in een 6 meter grote opblaasbare iglo. Daarnaast maken de feestelijk aangeklede en verwarmde feesttent, het decor, het podium wat volgens het thema wordt aangekleed, een snowboardsimulator en een heuse skilift het plaatje compleet.
Tijdens het festival presenteren de heren uit Linde en zuidwolde de Flamingoshot, een nieuw uitgaansdrankje. ‘Uiteraard is de catering goed verzorgd’, geven ze aan. ‘En thuis eten is niet nodig, want er is een schnitzelmenu verkrijgbaar en andere versnaperingen’.
Alle voorbereidingen als vergunningen, beveiliging, verkeersregelaars, rokersruimte en vervoer en overnachting voor de artiesten zijn al gedaan. Deze week worden de allerlaatste puntjes op de i gezet en dan de eerste editie van het Winter Beats Festival los gaan!
Het Winter Beats Festival op zaterdag 15 februari is van 19.00 – 03.00 uur aan de Hoogeveenseweg 6 te Zuidwolde. Dresscode is Apres Ski. In de voorverkoop is al ruim 70% verkocht. Tickets zijn verkrijgbaar via www.crisiscross.nl. Het festival is eveneens te volgen via Instagram.

Geschreven door Gita Lopulisa 

like ons op Facebook en blijf altijd op de hoogte!